Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Κρατικοποιείται η Northern Rail

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που εκτελούσε στη βόρεια Αγγλία η γερμανική Arriva της Deutsche Βank θα αναλάβει ειδικός διαχειριστής του βρετανικού δημοσίου. Προς κρατικοποίηση και η South Western Railway.

Βρετανία: Κρατικοποιείται η Northern Rail

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα κρατικοποιήσει τη Northern Rail, θέτοντας στον έλεγχο του δημοσίου τα σιδηροδρομικά δρομολόγια που εξυπηρετούν πόλεις από το Μάντσεστερ ως το Λιντς. 

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση την Τετάρτη ότι ειδικός διαχειριστής του δημοσίου θα αναλάβει τα δρομολόγια μετά την 1η Μαρτίου.

Nωρίτερα τον Ιανουάριο ο κ. Σαπς είχε προειδοποιήσει ότι το franchise που είχε αποκτήσει η γερμανική Arriva της Deutsche Bahn το 2016 δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο. 

Όπως επισημαίνει το Reuters, oι επιβάτες των τρένων της Northern Rail ήταν αντιμέτωποι για χρόνια με σοβαρά προβλήματα, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων. 

Σημειώνεται ότι στις 22 Ιανουαρίου, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει ότι το συμβόλαιο της South Western Railway δεν είναι οικονομικά βιώσιμο μακροπρόθεσμα και εξετάζει να μεταφέρει τη διαχείριση των δρομολογίων της εταιρείας στο δημόσιο.

Η SWR, η οποία συνδέει τη νότια Αγγλία με το Λονδίνο, ανήκει στην εισηγμένη στο βρετανικό χρηματιστήριο First Group και στην MTR.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v