Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το όριο του $1 τρισ. κεφαλαιοποίησης η Amazon

Tο άλμα των μετοχών της (+8,5%) οδηγεί την κεφαλαιοποίηση στα 1,02 τρισ. δολάρια και στο κλαμπ των Apple, Alphabet (Google) και Mircosoft. Η παράδοση σε μία μέρα -και εκτός ΗΠΑ- στήριξε κέρδη και έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Εσπασε το όριο του $1 τρισ. κεφαλαιοποίησης η Amazon

Μετά την ανακοίνωση των εκπληκτικών αποτελεσμάτων τελευταίου τριμήνου, η μετοχή της Amazon κάνει άλμα άνω του 8,5%, ξεκινώντας συνεδρίαση στις 2.051,47 δολάρια.

Η άνοδος της μετοχής οδηγεί την κεφαλαιοποίηση της πάνω από το 1 τρισ. για τρίτη φορά, στα 1,02 τρισ. δολάρια και στο κλαμπ των Apple, Alphabet (Google) και Mircosoft.

Αλμα 10% στα κέρδη και 21% στα έσοδα το Q4

H επέκταση της παράδοσης των εμπορευμάτων μέσα σε μία μέρα και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε ώθηση στις πωλήσεις της Amazon κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και στα κέρδη του τελευταίου τριμήνου του 2019, τα οποία ξεπέρασαν τις προδοκίες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα κάνει άλμα 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Τα καθαρά κέρδη τους τρεις τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς αυξήθηκαν στα 3,3 δισ. δολάρια (+10% σε ετήσια βάση) και τα έσοδα έφτασαν τα 87,4 δισ. (+21% σε ετήσια βάση). Η ετήσια άνοδος των κερδών είναι σημάδι ότι η επένδυση στην πιο γρήγορη παράδοση προϊόντων δεν άσκησε πιέσεις στα κέρδη, όπως φοβόντουσαν κάποιοι επενδυτές. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα τα καθαρά κέρδη για την περίοδο θα φτάσουν το 1,9 δισ. δολάρια.

Περισσότεροι άνθρωποι μπήκαν στη συνδρομή Prime της Amazon το τέταρτο τρίμηνο, από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος, καθώς ο αριθμός των συνολικών μελών παγκοσμίως ξεπέρασε τα 150 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v