Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι του κορωνοϊού «έσβησαν» $400 δισ. από τις κινεζικές μετοχές

Sell off στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εξάπλωση του κινεζικού ιού. Πάνω από 2.500 μετοχές βυθίστηκαν 10%. Απώλειες 1,6% για το κινεζικό γουάν. Η συμπεριφορά της αγέλης έφερε πανικό και παραλογισμό, τονίζει η κεντρική τράπεζα Κίνας.

Οι φόβοι του κορωνοϊού «έσβησαν» $400 δισ. από τις κινεζικές μετοχές

400 δισ. δολάρια «εξαϋλώθηκαν» από τον χρηματιστηριακό δείκτη της Κίνας τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές προχώρησαν σε ισχυρή πώληση του κινεζικού γουάν και εγκατέλειψαν τα εμπορεύματα.

Οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την οικονομική επίπτωση οδήγησε σε sell off την πρώτη μέρα συνεδριάσεων στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την έξαρση του ιού και τις διακοπές για το νέο Σεληνιακό Ετος.

Βουτιά 8% για τον δείκτη Composite στη Σαγκάη, ο οποίος κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Πάνω από 2.500 μετοχές σημείωσαν ημερήσια πτώση κατά 10%, που αποτελεί και το μέγιστο όριο διακύμανσης. Το κινεζικό γουάν ξεπέρασε το όριο των 7 γουάν ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση 1,6%, ενώ τα εμπορεύματα που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη Σαγκάη -από φοινικέλαιο μέχρι χαλκό- χτύπησαν limit down.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δήλωσε ότι η βουτιά των μετοχών είχε παράλογα στοιχεία και πανικό, που προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά της αγέλης (herding), σε σχόλιά της σε εφημερίδα που δημοσιεύθηκαν μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v