Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρες σκοτώνει περισσότερο ο κορωνοϊός

Κινέζοι ερευνητές ανέλυσαν τα αρχεία 72.314 ασθενών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μελέτη για την έξαρση του ιού μέχρι σήμερα. Ποιους χτυπάει περισσότερο.

Ανδρες σκοτώνει περισσότερο ο κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός που σαρώνει την ηπειρωτική Κίνα είναι πιο θανατηφόρος στους άνδρες, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι Κινέζοι ερευνητές ανέλυσαν τα αρχεία 72.314 ασθενών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μελέτη για την έξαρση του ιού μέχρι σήμερα.

Αυτά περιλαμβάνουν 44.672 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, 16.186 ύποπτες περιπτώσεις και 889 κρούσματα που οι άνθρωποι δεν εμφάνισαν συμπτώματα.

Η μεγάλη πλειοψηφία ήταν άτομα ηλικίας 30 με 69 ετών, οι περισσότεροι που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό είχαν κάποια έκθεση που σχετιζόταν με την πόλη Ουχάν, ενώ το 81% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χαρακτηρίστηκαν ήπια.

Μόνο το 4,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, οι μισές περιπτώσεις από αυτές ήταν θανατηφόρες.

Οι αξιωματούχοι κατέγραψαν ποσοστό θνησιμότητας 2,8% στους άνδρες ασθενείς, ενώ το 1,7% των περιπτώσεων σε γυναίκες ήταν μοιραίο.

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν θέματα υγείας αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποβεί θανατηφόρα η ασθένεια Covid-19 που προκαλείται από τον ιό, υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v