Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Δεν έφτασε ακόμη το σημείο καμπής του κορωνοϊού

Σοβαρή η κατάσταση στη Χουμπέι. Εξι κρούσματα στην Ιταλία, μία γυναίκα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess θετική στο Ισραήλ, 52 νέες περιπτώσεις στη Νότια Κορέα. Απειλούνται $29 δισ. έσοδα των αεροπορικών εταιρειών.

Κίνα: Δεν έφτασε ακόμη το σημείο καμπής του κορωνοϊού

Το σημείο καμπής του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στην Κίνα δεν έχει έρθει ακόμη και η κατάσταση στην επαρχία Χουμπέι παραμένει σοβαρή και περίπλοκη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Οι επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην οικονομία της Κίνας είναι εμφανείς, αλλά η μακροπρόθεσμη βελτιούμενη δυναμική της οικονομίας δεν θα αλλάξει, ανέφερε.

Η δημοσιονομική πολιτική στην Κίνα θα είναι περισσότερο δυναμική και αποτελεσματική και η συνετή νομισματική πολιτική θα είναι πιο ευέλικτη, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση θα αποκρούσει συστημικούς οικονομικούς κινδύνους, είπε ακόμη.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκτός από τον 38χρονο Ιταλό από την πόλη Λόντι, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως διέρρευσε από το τοπικό νοσοκομείο, φέρονται να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό η σύζυγός του και ένας φίλος του, ο οποίος παρουσιάσθηκε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο και παρουσιάζει υψηλό πυρετό και πνευμονία.

Οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για να τεθούν σε καραντίνα περίπου εβδομήντα άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον τριανταοκτάχρονο, τις περασμένες εβδομάδες.

Συνολικά, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα είναι έξι.

Και στο Ισραήλ έφτασε ο κορωνοϊός

Μία γυναίκα από το Ισραήλ, που ήταν μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, βρέθηκε θετική στον ιό, κατά την επιστροφή της στην πατρίδα της την Παρασκευή, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι μία από τους 11 Ισραηλινούς επιβάτες που επέστρεψαν στο Ισραήλ, από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο οποίο επέβαιναν 3.700 άνθρωποι.

Το πλοίο ήταν σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα, από την άφιξή του εκεί, στις 3 Φεβρουαρίου. 

Ο Nadav Matzner, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων, είπε νωρίτερα ότι οι 11 Ισραηλινοί είχαν επιστρέψει από την Ιαπωνία στο Ισραήλ με ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, φτάνοντας στο αεροδρόμιο Ben Gurion γύρω στις 4 το πρωί.

«Προσγειώθηκαν στο τέλος του διαδρόμου κι έτσι δεν μπόρεσαν να αγγίξουν κάτι», δήλωσε ο Matzner.

52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σήμερα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε με την εξέλιξη αυτή σε τουλάχιστον 156.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον Λίβανο

Η πρώτη περίπτωση κορωνοϊού στον Λίβανο επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή, αφότου μία γυναίκα που έφτασε από το Ιράν βρέθηκε θετική, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η γυναίκα βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Βηρυτό, ενώ δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, αργότερα την Παρασκευή.

Τέλη Απριλίου αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου

Το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.240 ανθρώπους στην Κίνα και διεθνώς, θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ.

Ο Σου έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου ο Τζου Τσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν, οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, ανήλθε σε 2.247. 

Ο κορωνοϊός απειλεί να σβήσει $29 δισ. από τις αεροπορικές εταιρείες

Η έξαρση του κορωνοϊού απειλεί να σβήσει 29 δισ. από τα φετινά έσοδα των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, κυρίως των κινεζικών, σύμφωνα με τη Διεθνή Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε ότι ο ιός που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει 13% πτώση στη ζήτηση για ασιατικές αεροπορικές εταιρείες φέτος.

Η συρρίκνωση έρχεται σε μία εποχή που οι αεροπορικές εταιρείες της Ασίας αναπτύσσονταν, σημειώνει η ΙΑΤΑ.

Η παγκόσμια αεροπορική κίνηση έχει μειωθεί κατά 4,7% φέτος, καταγράφοντας την πρώτη συνολική πτώση από την οικονομική κρίση του 2008 και του 2009, προσθέτει.

Το πόσο και πώς θα επηρεαστούν τα κέρδη δεν είναι ακόμη σαφές, καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες όπως η British Airways, η Lufthansa και η Qantas καθώς και οι τρεις μεγαλύτερες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αναστείλει τις πτήσεις προς Κίνα, σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι ακόμη και τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v