Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα έως $113 δισ. στις αεροπορικές από τον Covid-19 φέτος

«Η κατάσταση από τον κορωνοϊό είναι σχεδόν χωρίς προηγούμενο», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ. Κατέρρευσε η βρετανική Flybe, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρείας της Ευρώπης.

Χτύπημα έως $113 δισ. στις αεροπορικές από τον Covid-19 φέτος

Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες μπορεί να καταγράψουν απώλειες εσόδων ύψους έως και 113 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

«Η κατάσταση που δημιουργείται από τον Covid-19 είναι σχεδόν χωρίς προηγούμενο», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνεδρίαση στη Σιγκαπούρη.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες, οι προοπτικές του τομέα στις περισσότερες περιφέρειες του κόσμου επιδεινώθηκαν ριζικά», επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κατέρρευσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe

Σε διαχειριστές περνάει η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe, βάζοντας 2.000 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, μετά την αποτυχία για νέα οικονομική ενίσχυση.

Οπως μεταδίδει το BBC, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη δήλωσε ότι η έξαρση του κορωνοϊού και η επίπτωσή του στη ζήτηση ήταν η βασική αιτία της κατάρρευσης.

Στην ιστοσελίδα της συμβουλεύει τους πελάτες της «να μην πάνε στο αεροδρόμιο», εκτός και αν έχουν κανονίσει εναλλακτική πτήση.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλός της Mark Anderson δηλώνει: «Παρά τις προσπάθειες μας, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική, αφού δεν καταφέραμε να βρούμε μια εφικτή λύση… Λυπάμαι πολύ που δεν είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να συνεχίσουμε».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v