Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Τα χειρότερα έρχονται, πιθανή ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η επιδημία του κορωνοϊού επιβραδύνει τη ζήτηση και την προσφορά, ενώ οδηγεί τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια. Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος βλέπει μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης.

Pimco: Τα χειρότερα έρχονται, πιθανή ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Την πιθανότητα τεχνικής ύφεσης κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αντιμετωπίζουν Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού επιβραδύνει τη ζήτηση και την προσφορά και οδηγεί τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια, σύμφωνα με τον Joachim Fels της Pimco.

«Τα χειρότερα για την οικονομία θα έρθουν τους επόμενους μήνες», σημειώνει ο Fels, παγκόσμιος επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Pacific Investment Management Co., σε ενημερωτικό σημείωμά του προς τους πελάτες.

Αναμένεται τουλάχιστον άλλες 50 μονάδες βάσης μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, με πιθανότητα επιστροφής στο μηδέν και νέες αγορές assets, προσθέτει ο Fels.

Ο Fels συμφωνεί με τον όλο και αυξανόμενο αριθμό αναλυτών που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τη σοβαρότητα της επόμενης ύφεσης, συμπεριλαμβανομένου του Scott Minerd της Guggenheim Partners, τον Michael Feroli της JPMorgan Chase & Co. και του Chris Rupkey της MUFG Union Bank.

Sell off στις αγορές παγκοσμίως -πόλεμος τιμών από τη Σ. Αραβία βυθίζει το πετρέλαιο 30%. Βουτιά 7,5% στη Φρανκφούρτη, 8,5% στο Λονδίνο, κατρακύλα 7% για τον Stoxx 600, στο πρωινό trading της Δευτέρας. Κάτω από 0,4% η απόδοση του 10ετούς Treasury, ενώ με πτώση 5,3% έκλεισε ο Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v