Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί

Σε πολλά μεγάλα καταστήματα, το μόνο που έχει απομείνει στα ράφια είναι τα παγωτά και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Οι μεγάλες αλυσίδες εφαρμόζουν πλέον περιορισμούς στον αριθμό των συσκευασιών των προϊόντων που μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές.

Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ οι Βρετανοί

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και τα μέτρα απομόνωσης και καραντίνας που λαμβάνει η μία χώρα μετά την άλλη, φαίνεται πως αρχίζει να πανικοβάλλει και τους -κατά τα άλλα ψύχραιμους- Βρετανούς, οι οποίοι τώρα σε πανικό, αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός της Μπόρις Τζόνσον -ο οποίος δέχεται επικρίσεις διότι ενεργεί πολύ αργά και πολύ επιφυλακτικά για να αντιμετωπίσει την πανδημία στη χώρα του- δήλωσε χθες Τρίτη πως δεν υπάρχει λόγος οι κόσμος να στοκάρει προμήθειες, διότι οι προμήθειες τροφίμων είναι ασφαλείς, οι καταναλωτές έχουν τρομάξει και σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας (σχεδόν) τα πάντα.

Σε πολλά μεγάλα καταστήματα, το μόνο που έχει απομείνει στα ράφια είναι τα παγωτά και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, ενώ οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές ολόκληρες όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από τα σούπερ μάρκετ.

Η Sainsbury ετοιμάζεται να επιβάλει περιορισμούς στις αγορές των καταναλωτών για να αντιμετωπιστούν οι πανικόβλητες αγορές, ενώ η Tesco επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν δύο μόνο πακέτα από ορισμένα αγαθά όπως τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας και το γάλα μακράς διαρκείας.

Τη Δευτέρα, άλλωστε, η Aldi έγινε το πρώτο παντοπωλείο που επέβαλε περιορισμούς στις αγορές, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν μέχρι τέσσερις συσκευασίες οποιουδήποτε προϊόντος σε κάθε τους επίσκεψη.

«Έχουμε αρκετά τρόφιμα στο σύστημα, όμως περιορίζουμε τις πωλήσεις ώστε να παραμείνουν στα ράφια για περισσότερο διάστημα και να μπορούν να τα αγοράσουν περισσότεροι καταναλωτές», δήλωσε σε επιστολή του προς τους πελάτες ο διευθύνων σύμβουλος της Sainsbury, Mike Coupe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v