Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Stand by 20.000 στρατιώτες στη μάχη κατά Covid-19

Η προσπάθεια θυμίζει πολεμική προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων, σε περίπτωση που τους ζητηθεί να παρουσιαστούν σε μεγάλο αριθμό. Δεν θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός, ούτε θα υπάρξουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί, διαψεύδει η κυβέρνηση.

Βρετανία: Stand by 20.000 στρατιώτες στη μάχη κατά Covid-19

Εως 20.000 στρατιώτες θα μπουν σε κατάσταση αναμονής για να βοηθήσουν την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Βρετανία, με τα στρατεύματα να χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της αστυνομίας και τη βοήθεια των νοσοκομείων.

Οπως μεταδίδει ο Sky News, η προσπάθεια θυμίζει πολεμική προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση τους ζητήσει να παρουσιαστούν σε μεγάλο αριθμό.

Ο στρατός πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την απειλή που θέτει το COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

Οι διοικητές λαμβάνουν μέτρα για την απομόνωση ή την καραντίνα των στρατιωτών στις πιο σημαντικές αποστολές ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αρρωστήσουν.

Επιπλέον, όλες οι άδειες διακοπών έχουν ακυρωθεί για τα στρατεύματα που αναπτύσσονται στο εξωτερικό, ενώ οι εκπαιδευτικές ασκήσεις στον Καναδά και στην Κένυα έχουν αναβληθεί.

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να επιβάλει γενικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο ούτε να κλείσει το σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Η προοπτική να επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στα ταξίδια μέσα ή έξω από το Λονδίνο είναι μηδενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού είπε πως η ευθύνη για την τήρηση του νόμου και της τάξης θα παραμείνει στην αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί ο στρατός γι' αυτόν τον σκοπό.

«Οι Εφεδρικές Δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσουν ένα εύρος αμυντικών έργων», ανέφερε ο Τζέιμς Χίπι, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, σε γραπτή δήλωση προς το Κοινοβούλιο.

«Εχει εκδοθεί μια νέα διαταγή υπό το κεφάλαιο 56 (1Β) του Νόμου περί Εφεδρικών Δυνάμεων του 1996 προκειμένου οι Έφεδροι να κληθούν σε υπηρεσία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητος σε σχέση με την απόκριση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ξέσπασμα του κορωνοϊού Covid-19», ανέφερε ο αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v