Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματική κατάσταση στην Ιταλία, αγώνας στα νοσοκομεία

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων έκανε άλμα την Τετάρτη, φτάνοντας στις 2.978 συνολικά νεκρούς, 475 περισσότερους από την Τρίτη. Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λομβαρδία σύντομα δεν θα μπορούν να βοηθούν σε νέες περιπτώσεις.

Δραματική κατάσταση στην Ιταλία, αγώνας στα νοσοκομεία

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να επεκτείνει το «εθνικό κλείδωμα» πέραν της 3ης Απριλίου.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λομβαρδία «σύντομα» δεν θα μπορούν να βοηθούν σε νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Attilio Fontana την Τετάρτη, καθώς παρότρυνε όλους να μείνουν στο σπίτι.

Η Ιταλία είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα εκτός Κίνας, όπου ξεκίνησε η εστία COVID-19.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και να περιοριστούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία θα πρέπει να παραταθούν.

«Ο συνολικός αποκλεισμός θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Κόντε. «Τα μέτρα που ελήφθησαν, τόσο για το κλείσιμο των (δημόσιων) δραστηριοτήτων όσο και για τα σχολεία, μπορούν μόνο να επεκταθούν», δήλωσε στην εφημερίδα.

Τα σχόλια του Κόντε επιβεβαιώνουν την εικασία ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει το «λουκέτο» περαιτέρω, καθώς επιδεινώνεται η επιδημία κορωνοϊού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων και θανάτων έκανε άλμα την Τετάρτη, με 2.978 συνολικά νεκρούς, 475 περισσότερους από την Τρίτη.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σε όλη τη χώρα συνεχίζει επίσης να αυξάνεται δραματικά.

Μέχρι την Τετάρτη, 35.713 άνθρωποι στην Ιταλία ήταν θετικοί στον κορωνοϊό (ο αριθμός περιλαμβάνει και θανάτους και αυτούς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο). Ο αριθμός λοιμώξεων αυξήθηκε κατά 2.648 από την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v