Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε το όριο των 1.000 θανάτων η Ισπανία

Η χώρα μετρά πλέον 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 και σε εθνικό επίπεδο έχει 19.980 κρούσματα, με μία αύξηση 2.833 περιπτώσεων κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ξεπέρασε το όριο των 1.000 θανάτων η Ισπανία

Η Ισπανία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1.000 θανάτων, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν στις 20.000, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η χώρα μετρά πλέον 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 και σε εθνικό επίπεδο έχουμε 19.980 κρούσματα, με μία αύξηση 2.833 κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή αύξηση κατά 16,5% δήλωσε ο Φερνάνδο Σιμόν, επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου για την επιδημία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών δεκαπλασιάσθηκε μέσα σε επτά ημέρες. Ωστόσο, 1.585 έχουν ιαθεί.

Ο ρυθμός αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επιβραδύνθηκε σε σχέση με χθες, οπότε είχε καταγράψει αύξηση κατά 25%. Ωστόσο «είναι προφανές ότι οι αριθμοί δεν αποδίδουν τη συνολική εξάπλωση», παραδέχθηκε ο Φερνάνδο Σιμόν.

Τα στοιχεία πρέπει να διαβαστούν με το δεδομένο του «μεγάλου φόρτου των εργαστηρίων» που μπορεί να προκαλέσει διαστρεβλώσεις, πρόσθεσε.

Η Ισπανία υποφέρει από την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, έχουν ομολογήσει οι αρχές.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι συγκεντρωμένα στη Μαδρίτη, που μετρά 7.165 κρούσματα (το 36% του συνόλου) και 628 θανάτους. Ακολουθούν, η Καταλονία με 3,270 κρούσματα και η Χώρα των Βάσκων με 1.465 κρούσματα.

Το 52% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί νοσηλεύονται, δηλαδή 10.542 άτομα, οι 1.141 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τις τελευταίες ώρες, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και λιμάνια της Ισπανίας απολυμάνθηκαν, καθώς και γηροκομεία και φυλακές, από 2.640 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Μιγκέλ Ανχελ Βιλαρόγια.

Πενήντα πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν χθες για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Ο αρχηγός επιχειρήσεων της αστυνομίας έκανε λόγο για αύξηση των περιπτώσεων και προειδοποίησε ότι στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε γιορτή οργανωμένη από νέους σε ακατοίκητη περιοχή.

Οι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα και για να πάνε στις εργασίες τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v