Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.
Ο αριθμός των νεκρών δεκαπλασιάσθηκε μέσα σε επτά ημέρες. Η Ισπανία υποφέρει από την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, έχουν ομολογήσει οι αρχές.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι συγκεντρωμένα στη Μαδρίτη, που με βάση χθεσινά στοιχεία μετρά 7.165 κρούσματα (το 36% του συνόλου) και 628 θανάτους. Ακολουθούν, η Καταλονία με 3,270 κρούσματα και η Χώρα των Βάσκων με 1.465 κρούσματα. Το 52% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί νοσηλεύονται, δηλαδή 10.542 άτομα, οι 1.141 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τις τελευταίες ώρες, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και λιμάνια της Ισπανίας απολυμάνθηκαν, καθώς και γηροκομεία και φυλακές, από 2.640 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Μιγκέλ Ανχελ Βιλαρόγια.
Οι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα και για να πάνε στις εργασίες τους.