Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Ανεβάζει ταχύτητα η πανδημία, σε μόλις 4 μέρες 100.000 κρούσματα

Χρειάστηκαν 67 μέρες από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα για να φτάσει τις 100.000 περιπτώσεις και 11 μέρες για τις δεύτερες 100.000, υπογράμμισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εκκληση να μη στοκάρει ο κόσμος προστατευτικά εργαλεία.

ΠΟΥ: Ανεβάζει ταχύτητα η πανδημία, σε μόλις 4 μέρες 100.000 κρούσματα

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η πανδημία ανεβάζει ταχύτητα.

«Χρειάστηκαν 67 μέρες από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα για να φτάσει τις 100.000 περιπτώσεις, 11 μέρες για τις δεύτερες 100.000 περιπτώσεις και μόλις 4 μέρες για τα τρίτα 100.000 κρούσματα», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Oπως μεταδίδει το CNBC, ο Tedros είπε ότι θα ζητήσει από την G20, την ομάδα κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών 20 μεγάλων οικονομιών του κόσμου, να αυξήσουν την παραγωγή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τους γιατρούς και να αποφύγουν την απαγόρευση των εξαγωγών σωστικών μέσων.

Ο Π.Ο.Υ. είχε ήδη ζητήσει από τους προμηθευτές εξοπλισμού προστασίας να δώσουν προτεραιότητα στην αποστολή εξοπλισμού σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, ενώ αποθάρρυνε τη δημιουργία αποθεμάτων προστατευτικών εργαλείων από το ευρύ κοινό.

«Χρειαζόμαστε ενότητα μεταξύ των χωρών της G20, οι οποίες έχουν πάνω από το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ», ανέφερε. «Εάν δεν δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν επειδή ο εργαζόμενος στον τομέα της υγείας που θα μπορούσε να έχει σώσει τη ζωή τους είναι άρρωστος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v