Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΠΟΥ εξετάζει «εναέριες προφυλάξεις» για το ιατρικό προσωπικό

Αξιωματούχοι της Υγείας διεθνώς συστήνουν στο ιατρικό προσωπικό να φορά τις αποκαλούμενες μάσκες N95 επειδή φιλτράρουν περίπου το 95% όλων των σωματιδίων, υγρών ή αερομεταφερόμενων.

Ο ΠΟΥ εξετάζει «εναέριες προφυλάξεις» για το ιατρικό προσωπικό

«Εναέριες προφυλάξεις» για το ιατρικό προσωπικό εξετάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά από νέα μελέτη που έδειξε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει στον αέρα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο ιός μεταδίδεται μέσα από σταγονίδια ή μέσα από μικρές ποσότητες υγρών, κυρίως με το φτάρνισμα ή τον βήχα, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής των αναδυόμενων νόσων και μονάδων ζωονόσων του ΠΟΥ, τη Δευτέρα.

«Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις όταν εργάζονται σε ασθενείς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ σημείωσαν ότι η ασθένεια εξαπλώνεται μέσω επαφής ανθρώπου με άνθρωπο, σταγονιδίων που μεταφέρονται μέσα από το φτάρνισμα και τον βήχα, καθώς και μικροβίων που απομένουν σε άψυχα αντικείμενα.

Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταφερθεί μέσα από τον αέρα, καθώς παραμένει αιωρούμενος σε αυτόν, ανάλογα με παράγοντες όπως η θερμότητα και η υγρασία, προσθέτουν.

Οπως μεταδίδει το CNBC, αξιωματούχοι της Υγείας διεθνώς συστήνουν στο ιατρικό προσωπικό να φορά τις αποκαλούμενες μάσκες N95 επειδή φιλτράρουν περίπου το 95% όλων των σωματιδίων, υγρών ή αερομεταφερόμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v