Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός καθηγητής: Φάρος ελπίδας κατά COVID-19 το φάρμακο Remdesivir

«Σε ορισμένους ασθενείς, έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Το σκεύασμα θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορωνοϊού», δήλωσε ο Κλέμενς Βέντνερ.

Γερμανός καθηγητής: Φάρος ελπίδας κατά COVID-19 το φάρμακο Remdesivir

Στη Γερμανία, μια κλινική μελέτη προσπαθεί να αποδείξει εάν πράγματι το φάρμακο "Remdesivir" κατά του ιού Ebola θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. «Φάρο ελπίδας», το χαρακτηρίζει ήδη ο διευθυντής  της Κλινικής του Μονάχου.

«Σε ορισμένους ασθενείς, έχουν ήδη αποδειχθεί πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Το σκεύασμα θα μπορούσε να αποδειχθεί κατάλληλο για ασθενείς με ελαφρά έως βαριά συμπτώματα κορωνοϊού», δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ο καθηγητής Κλέμενς Βέντνερ, διευθυντής  της Κλινικής του Μονάχου Σβάμπινγκ.

Η εν λόγω Κλινική  είναι ένα από τα τρία κέντρα δοκιμών στα οποία διεξάγεται η αποκαλούμενη «φάση 3 της έρευνας» με 1.000 ασθενείς. Τα άλλα δύο είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αμβούργου-Έπεντορφ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Δοκιμές με το Remdesivir γίνονται εδώ και μερικές βδομάδες και στην Κίνα.

Υπάρχουν επίσης και άλλα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα -το φάρμακο HIV "Kaletra", για παράδειγμα, αλλά όπως εξήγησε ο καθηγητής Βέρντνερ «είχαν αποτελέσματα μόνο σε μεμονωμένα άτομα, ποτέ σε μεγαλύτερες ομάδες δοκιμών».

Ο διευθυντής της Κλινικής του Μονάχου χαρακτήρισε το Remdesivir ως «φάρο ελπίδας», ωστόσο προγραμματίζονται επίσης δοκιμές και με άλλα σκευάσματα.

Πηγή: Deutschlandfunk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v