Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Πάνω από 100 θύματα σε ένα 24ωρο

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανήλθε στα 578 από 475 την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 104.866 τεστ και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό 11.568 άνθρωποι.

Βρετανία: Πάνω από 100 θύματα σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τους 100 το τελευταίο 24ωρο.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από τότε που ξέσπασε η επιδημία. 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανήλθε στα 578 από 475 την προηγούμενη ημέρα.

Μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί συνολικά 11.568 άνθρωποι, ενώ έχουν διενεργηθεί 104.866 διαγνωστικά τεστ. 

Στήριξη σε 5 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους

Η βρετανική κυβέρνηση θα καταβάλει ένα βοήθημα στους αυτοαπασχολούμενους που έχασαν το εισόδημά τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το κράτος θα καταβάλει ένα μέρος του μισθού των εργαζομένων ώστε να αποτρέψει την απόλυσή τους, πιεζόταν να προσφέρει ένα παρόμοιο πακέτο διάσωσης και για τους 5 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους της Βρετανίας.

Όπως είπε σήμερα, η κυβέρνηση θα καταβάλει σε όσους επηρεάστηκαν από την κρίση μια φορολογήσιμη επιχορήγηση ίση με το 80% των μέσων μηνιαίων εσόδων τους κατά τα τρία τελευταία χρόνια και μέχρι του ποσού των 2.500 λιρών τον μήνα.

«Αναμένουμε ότι (το πρόγραμμα) θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα μέσα Ιουνίου», είπε ο Σούνακ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Το πρόγραμμα αυτό θα καλύψει το 95% των αυτοαπασχολούμενων και θα είναι ανοιχτό για όσους δηλώνουν αποτελέσματα χρήσης έως 50.000 λίρες, για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το όριο των 2.500 λιρών είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση.

«Αυτό που κάναμε πιστεύω ότι θα είναι μια από τις σημαντικότερες οικονομικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της Βρετανίας και από οποιαδήποτε κυβέρνηση οπουδήποτε στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται επίσης για να βρει «δημιουργικές λύσεις» και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα καλύπτουν το 80%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v