Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs για ΗΠΑ: Βουτιά 34% του ΑΕΠ και 15% ανεργία

Οι νέες προβλέψεις ήρθαν λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την παράταση της κοινωνικής απομόνωσης για τη συγκράτηση του ιού, εγκαταλείποντας το προηγούμενο σχέδιο για νωρίτερο τερματισμό της.

Goldman Sachs για ΗΠΑ: Βουτιά 34% του ΑΕΠ και 15% ανεργία

Πολύ μεγαλύτερη βουτιά, σε σχέση με αυτή που ανέμενε προηγουμένως, εκτιμά ότι θα κάνει η αμερικανική οικονομία η Goldman Sachs, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού χτυπά τις επιχειρήσεις και προκαλεί μαζικό κύμα ανεργίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναμένουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα συρρικνωθεί κατά 34% σε ετήσια βάση, το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Σε προηγούμενη πρόβλεψή της έκανε λόγο για συρρίκνωση κατά 24%. 

Η ανεργία θα φτάσει στο 15% μέχρι τα μέσα της χρονιάς, με την Goldman Sachs να την αναθεωρεί υψηλότερα από το 9% που την προέβλεπε προηγουμένως.

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, αναμένουν σήμερα ισχυρή ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο, με επέκταση του ΑΕΠ κατά 19%.

Οι νέες προβλέψεις ήρθαν λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την παράταση της κοινωνικής απομόνωσης για τη συγκράτηση του ιού, εγκαταλείποντας το προηγούμενο σχέδιο για νωρίτερο τερματισμό της.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για τέταρτο γύρο παροχής οικονομικών κινήτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v