Αναστολή ορισμένων δασμών για 90 μέρες εξετάζει ο Τραμπ

Η αναστολή των δασμών δεν θα περιλαμβάνει τους τιμωρητικούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές 360 δισ. δολαρίων, ούτε τους δασμούς στα εισαγόμενα μέταλλα που επιβλήθηκαν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αναστολή ορισμένων δασμών για 90 μέρες εξετάζει ο Τραμπ

Την αναστολή για 90 ημέρες των δασμών σε ορισμένες εισαγωγές, μεταξύ των οποίων οι εισαγωγές ενδυμάτων και ελαφρών φορτηγών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθειά του να αμβλύνει την οικονομική βλάβη από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρουν οι FT, η κυβέρνηση Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιτρέψει ορισμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς για ιατροφαρμακευτικές προμήθειες καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να αυξήσουν τα εγχώρια αποθέματα προστατευτικού εξοπλισμού και άλλων αγαθών που χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όμως, η τελευταία κίνηση θα έχει ευρύτερη επίπτωση στην αμερικανική οικονομία, καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις μετά την απότομη πτώση στη ζήτηση.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται άτομο που έχει ενημερωθεί σχετικά, η αναστολή των δασμών δεν θα περιλαμβάνει τους τιμωρητικούς δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές 360 δισ. δολαρίων, ούτε τους δασμούς στα εισαγόμενα μέταλλα που επιβλήθηκαν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ. Τραμπ, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, είπε πως δεν έχει ακόμα δώσει το «πράσινο φως» για κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v