Επέλαση στα σούπερ μάρκετ από τους Γερμανούς λόγω κορωνοϊού

Ελλείψεις στο χαρτί τουαλέτας σε όλη τη Γερμανία έχει φέρει η αυξημένη ζήτηση, που είναι επίσης ισχυρή στα τρόφιμα, στα ποτά και στον καπνό. Αλμα 6,4% στις λιανικές πωλήσεις, με το βλέμμα στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Επέλαση στα σούπερ μάρκετ από τους Γερμανούς λόγω κορωνοϊού

Η μαζική αγορά των απαραίτητων αγαθών από τα γερμανικά νοικοκυριά ενόψει των αναμενόμενων μέτρων περιορισμού και καραντίνας είχαν ως αποτέλεσμα οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία να αυξηθούν τον Φεβρουάριο πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε ετήσια βάση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση μόλις 1,5%. Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,2%.

Η αύξηση στη ζήτηση από τα νοικοκυριά που προετοιμάζονται για την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις και πιθανής καραντίνας έχει ήδη προκαλέσει ελλείψεις στο χαρτί τουαλέτας σε όλη τη χώρα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλους τους κλάδους, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, αλλά η τάση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στα τρόφιμα, στα ποτά και στον καπνό, καθώς τα έσοδα ήταν κατά 7,8% υψηλότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Τα σούπερ μάρκετ ήταν αυτά που ευνοήθηκαν ιδιαίτερα, με τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 8,3%, συγκριτικά με αύξηση κατά 3,5% για εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v