Κορωνοϊός: 7 νέοι θάνατοι, 36 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Οι έξι περιπτώσεις είναι στην Ουχάν, ενώ όλα τα νέα κρούσματα είναι εισαγόμενα. Το σύνολο ανήλθε σε 81.554 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην ασθένεια έφθασαν τους 3.312.

Κορωνοϊός: 7 νέοι θάνατοι, 36 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν άλλους επτά θανάτους από την ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, έξι στην πόλη Ουχάν — όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο ο κορονοϊός που την προκαλεί — και έναν στη Σαγκάη, καθώς και συνολικά 36 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη.

Όλα τα νέα κρούσματα, πλην ενός, ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν αναφέρονται σε ανθρώπους που φθάνουν στη χώρα μολυσμένοι στο εξωτερικό, στην πλειονότητά τους κινέζους φοιτητές που επαναπατρίζονται. Το κρούσμα μετάδοσης εντός κοινότητας διαγνώστηκε στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Χθες έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία 186 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, αφού αποθεραπεύτηκαν, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 62 σε 466.

Ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων έφθασε τα 806, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας. 115 από αυτούς τους ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανήλθε σε 81.554 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην ασθένεια έφθασαν τους 3.312.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως υπάρχουν 172 ακόμη ύποπτα κρούσματα, ανάμεσά τους 169 άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό. 20.314 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα τελούν υπό παρακολούθηση.

Επίσης χθες Τρίτη καταγράφηκαν 130 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 1.367, κατά τις κινεζικές αρχές, που ενημέρωσαν ότι εφεξής θα δημοσιοποιούν στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτές. Μέχρι τώρα, ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων δεν δινόταν στη δημοσιότητα, αντιθέτως ήταν πληροφορία διαβαθμισμένη ως απόρρητη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v