Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Βουτιά 44,4% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ολοι οι εκθεσιακοί χώροι αυτοκινήτων έκλεισαν με βάση τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ και η κατασκευαστική δραστηριότητα υπέστη σημαντικές απώλειες, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 2009.

Βρετανία: Βουτιά 44,4% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Βουτιά σημειώθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Βρετανία στη διάρκεια της επιβολής γενικής παύσης λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων ως μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το σωματείο Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων.

Η αγορά νέων αυτοκινήτων στη Βρετανία έπεσε κατά 44,4% το Μάρτιο, καθώς όλοι οι εκθεσιακοί χώροι αυτοκινήτων έκλεισαν με βάση τα μέτρα για τον κορονοϊό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο. Επισημαίνει εξάλλου ότι η πτώση αυτή, κατά 203.000 οχήματα, είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε σημειωθεί κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2009.

Αλλά και η κατασκευαστική δραστηριότητα στη Βρετανία υπέστη σημαντικές απώλειες, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση της από το 2009. Σύμφωνα με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI), ο κατασκευαστικός τομέας περιορίστηκε σημαντικά τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του 6% σε σύγκριση με την δραστηριότητα του Φεβρουαρίου.

Η αλυσίδα υπερκαταστημάτων Debenhams εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε διορισμό διαχειριστών, προκειμένου να προστατεύσει τα κεφάλαιά της κατά την περίοδο παύσης των εμπορικών δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού, αλλά και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία συμφωνία διάσωσης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ενέργειά αυτή θα προστατεύσει την εταιρία από την ρευστοποίηση, ενόσω τα 142 καταστήματά της στη Βρετανία παραμένουν κλειστά.

Η εταιρία απασχολεί 22.000 προσωπικό σε όλη τη χώρα, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο είχε διαφύγει τον κίνδυνο πτώχευσης από τους πιστωτές της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v