Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χείλος της πτώχευσης η Debenhams

Έτοιμη να προχωρήσει σε διορισμό διαχειριστών προκειμένου να προστατευτεί από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων όσο διάστημα τα 142 καταστήματά της παραμένουν κλειστά λόγω του κορωνοϊόυ. Πέρσι σώθηκε από τους πιστωτές της.

Στο χείλος της πτώχευσης η Debenhams

Ετοιμη να καταθέσει αίτηση πτώχευσης είναι η βρετανική αλυσίδα υπερκαταστημάτων Debenhams προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της, κατά του lockdown εξαιτίας της πανδημίας.

Η εταιρεία με ιστορία 242 ετών εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε διορισμό διαχειριστών. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή γίνεται προκειμένου να προστατευτεί από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων όσο διάστημα τα 142 καταστήματά της παραμένουν κλειστά.

Η εταιρία απασχολεί 22.000 προσωπικό σε όλη τη χώρα, ενώ Μόλις . Η εταιρεία που απασχολεί 22.000 άτομα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Μόλις πριν από έναν χρόνο είχε γλιτώσει στο "παρά πέντε" τον κίνδυνο πτώχευσης, καθώς πέρασε στον έλεγχο των πιστωτών της. 

Η Debenhams πάλευε με σημαντική επιβράδυνση των πωλήσεων, υψηλά ενοίκια και διογκούμενο χρέος και βρέθηκε αντιμέτωπη με μια δύσκολη μάχη με τον μεγαλύτερο μέτοχό της, τη Sports Direct του Μάικ Άσλεϊ, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο. 

Στους πιστωτές της περιλαμβάνονται βρετανικές τράπεζες, όπως η Barclays και η Bank of Ireland, καθώς και αμερικανικά hedge fund.

Ο όμιλος έχει κλείσει 22 καταστήματα, 19 από τα οποία έκλεισαν τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας. Άλλα 28 από τα υπόλοιπα 141 καταστήματα της έχουν μπει στη λίστα για οριστικό κλείσιμο το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v