Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ. Θα τον αντικαταστήσει «όπου είναι απαραίτητο» ο ΥΠΕΞ.

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντική μετά την επιδείνωση της κατάστασής του, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. 

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και μετά από σύσταση των ιατρών του, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου».

«Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αντικαταστήσει όπου είναι απαραίτητο» σημείωσε ο εκπρόσωπος.

«H περίθαλψη που λαμβάνει ο πρωθυπουργός είναι άριστη και ευχαριστεί όλα τα μέλη του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζόνσον είχε εισαχθεί την Κυριακή στο νοσοκομείο μετά από 10 ημέρες έντονων συμπτωμάτων της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός λάμβανε θεραπεία με οξυγόνο.

«Θα συνεχίσουμε...»

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. «Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Περαστικά από Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

"Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή", ανέφερε ο Μακρόν με tweet του. "Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v