Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Θα συλλαμβάνονται οι ταξιδιώτες του Πάσχα

Αντιμέτωποι με φυλάκιση έως και 6 μηνών ή πρόστιμο 2.500 ευρώ θα είναι όσοι θελήσουν να κάνουν πασχαλινές διακοπές. Η απόφαση ήρθε καθώς ανακοινώθηκαν 36 επιπλέον νεκροί σε μία μόλις ημέρα.

Ιρλανδία: Θα συλλαμβάνονται οι ταξιδιώτες του Πάσχα

Δραστικές δυνάμεις στην αστυνομία έδωσε η Ιρλανδία, με στόχο να περιορίσει τα ταξίδια, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειες της για επιβράδυνση της έξαρσης του κορωνοϊού.  Την ίδια ώρα, η χώρα ετοιμάζεται για τις διακοπές του Πάσχα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία την δύναμη να συλλαμβάνει τον κόσμο που ταξιδεύει και απομακρύνεται περισσότερο από 2 χιλιόμετρα από το σπίτι τους ή για μη απαραίτητη εργασία.

Σε περίπτωση που καταδικαστούν θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με φυλάκιση έως και έξι μηνών η προστίμου 2.500 ευρώ.

Μέχρι την εφαρμογή των νέων ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον κόσμο να περιορίσει τα ταξίδια του.

Οι κανονισμοί θα επιτρέψουν την αστυνομία να έχει κάποιες κυρώσεις ως δικλείδα ασφαλείας, ανέφερε ο υπουργός υγείας Simon Haris σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι αναμένουν πως θα χρησιμοποιηθούν με πολύ φειδώ.

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε 36 επιπλέον νεκρούς την Τρίτη. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μέσα σε μία μέρα, αν και ο αριθμός των νέων περιπτώσεων υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Περίπου 5.700 άτομα έχουν διαγνωστεί με τον ιό μέχρι στιγμής στην Ιρλανδία, που έχει συνολικά 210 νεκρούς.

Η Ιρλανδία έχει επιβάλλει αυστηρό lockdown, με κλείσιμο των μη αναγκαίων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v