Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Amgen και η Adaptive Biotechnologies στη μάχη κατά του covid 19

Η Adaptive θα επεκτείνει την Πλατφόρμα της Ανοσολογικής Ιατρικής προκειμένου να ανακαλύψει θεραπευτικά αντισώματα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει του COVID-19. Η Amgen θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της στη γενετική, την ανοσολογία, τη μηχανική και την παραγωγή αντισωμάτων.

Συνεργασία Amgen και η Adaptive Biotechnologies στη μάχη κατά του covid 19

H Amgen και η Adaptive Biotechnologies ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Οι εταιρείες συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους έχουν στόχο την ανακάλυψη και ανάπτυξη πλήρως ανθρώπινων αντισωμάτων εξουδετέρωσης που θα στοχεύουν στον SARS-CoV-2 για την πιθανή πρόληψη ή θεραπεία της νόσου COVID-19.

Αυτή η αμοιβαίως αποκλειστική συνεργασία συνδυάζει την ιδιόκτητη πλατφόρμα ανοσολογικής ιατρικής της Adaptive για τον εντοπισμό αποτελεσματικών αντισωμάτων εξουδετέρωσης ιών και την εμπειρία της Amgen στην ανοσολογία και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών αντισωμάτων. Δεδομένης της ταχέως αυξανόμενης συχνότητας στην εμφάνιση κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως, οι εταιρείες θα αρχίσουν να εργάζονται αμέσως και θα οριστικοποιήσουν τις οικονομικές λεπτομέρειες και τους όρους τις επόμενες εβδομάδες.

Τα αντισώματα υπερασπίζονται τα υγιή κύτταρα με την παρεμβολή στη βιολογική λειτουργία του εισβάλλοντος ιού. Αυτά τα αντισώματα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ενός ατόμου που καταπολεμά επί του παρόντος την ασθένεια, αλλά μπορούν να χορηγηθούν και σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον SARS-CoV-2, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

«Το ισχυρό ιστορικό συνεργασίας μας με την Adaptive, μας δίνει τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε άμεσα τους κοινούς μας πόρους για να βοηθήσουμε στην επείγουσα αντιμετώπιση και τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19. Έχοντας συγκεντρώσει αλληλουχίες γονιδίων του ιού από εκατοντάδες ασθενείς σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Amgen κινητοποιήθηκε για να χρησιμοποιήσει αυτές τις γνώσεις και να τις συνδυάσει με τις δικές μας δυνατότητες ανάπτυξης και παρασκευής φαρμάκων. Η συνέργεια με την Adaptive και η χρήση της πλατφόρμας αντισωμάτων για εξουδετέρωση των ιών θα επισπεύσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα ένα νέο φάρμακο σε κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Robert A. Bradway, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Amgen.

Η Adaptive θα επεκτείνει την πλατφόρμα για την ταχεία διαλογή της ευρείας γενετικής ποικιλομορφίας των υποδοχέων των Β κυττάρων από άτομα που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Αυτό επιτρέπει την ταυτοποίηση δεκάδων χιλιάδων φυσικών αντισωμάτων που εντοπίζονται σε επιζήσαντες της νόσου COVID-19 και την επιλογή αυτών που εξουδετερώνουν τον ιό SARS-CoV-2. Στη συνέχεια, η Amgen θα αξιοποιήσει τις ικανότητές της στον τομέα της μηχανικής αντισωμάτων και της ανάπτυξης φαρμάκων παγκοσμίως ώστε να επιλέξει, να αναπτύξει και να παράξει αντισώματα σχεδιασμένα να δεσμεύουν και να εξουδετερώνουν το SARS-CoV-2. Η deCODE Genetics, θυγατρική της Amgen στην Ισλανδία, θα παρέχει γενετικές πληροφορίες από ασθενείς που είχαν προηγουμένως μολυνθεί από τη νόσο COVID-19.

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Amgen, αξιόπιστο συνεργάτη μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση στην παγκόσμια υγεία», δήλωσε ο Chad Robins, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Adaptive Biotechnologies. «Αυτή η συνεργασία διευρύνει τις δυνατότητες ανακάλυψης φαρμάκων, αποδεικνύοντας τη δύναμη και την ευελιξία της πλατφόρμας ανοσολογίας».

Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας, ώστε να επιτραπεί και στις δύο πλευρές να ξεκινήσουν αμέσως τις σχετικές ερευνητικές προσπάθειες, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να υλοποιηθεί ένα συμφωνητικό συνεργασίας και αδειοδότησης. Οι όροι της συμφωνίας δεν διατίθενται προς δημοσιοποίηση. Και οι δύο εταιρείες επιδιώκουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ενός πιθανού αντισώματος έναντι της νόσου COVID-19 όσο το δυνατόν ταχύτερα για ασθενείς που έχουν ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v