Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτο μαζικό τεστ αντισωμάτων ξεκινά η Γερμανία

Ο στόχος του τεστ αντισωμάτων είναι να βρει πόσοι Γερμανοί έχουν ανοσία στον ιό και πόσο μεγάλη είναι η αναλογία των ασυμπτωματικών περιπτώσεων.

Πρώτο μαζικό τεστ αντισωμάτων ξεκινά η Γερμανία

Η Γερμανία πρόκειται να πραγματοποιήσει το πρώτο στην Ευρώπη μεγάλης κλίμακας τεστ αντισωμάτων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ερευνητές να εκτιμήσουν τους ρυθμούς μόλυνσης και να παρακολουθήσουν αποτελεσματικότερα την εξάπλωση του ιού.

Όπως μεταδίδουν οι FT, ο επικεφαλής του Robert Koch Institute, Lothar Wieler, ανακοίνωσε χθες τις λεπτομέρειες τριών ορολογικών τεστ -ενός για τις δωρεές αίματος, ενός που αφορά τέσσερις περιοχές της Γερμανίας όπου σημειώθηκαν μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων του ιού και μιας αντιπροσωπευτικής μελέτης στον ευρύτερο πληθυσμό.

Για τον καθορισμό του ρυθμού των μολύνσεων, οι ειδήμονες τώρα χρησιμοποιούν μοντέλα που βασίζονται σε δεδομένα που μπορεί γρήγορα να θεωρηθούν παρωχημένα ή ατελή και από καιρό υποστηρίζουν πως οι επιτόπιοι έλεγχοι και τα τυχαία τεστ είναι μια καλύτερη προσέγγιση.

Ωστόσο, καμία χώρα δεν έχει εφαρμόσει επιτυχώς ένα πρόγραμμα πανεθνικής εξέτασης αντισωμάτων.

Η Γερμανία έχει ήδη αναδυθεί ως ηγέτιδα στα τεστ για τον ίδιο τον κορωνοϊό, πραγματοποιώντας έως και 100.000 τεστ ημερησίως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Jens Spahn.

Ο στόχος του τεστ αντισωμάτων είναι να βρει πόσοι Γερμανοί έχουν ανοσία στον ιό και «πόσο μεγάλη είναι η αναλογία των ασυμπτωματικών περιπτώσεων», σύμφωνα με τον Δρ. Wieler. Το τεστ θα ρίξει περισσότερο φως και στο πόσοι άνθρωποι στη Γερμανία έχουν πεθάνει, άρα και πόσο υψηλό είναι το ποσοστό θνησιμότητας, πρόσθεσε ο ίδιος.  

Και οι τρεις μελέτες θα πραγματοποιηθούν από κοινού από το Robert Koch Institute, το Institute of Virology του Charité Hospital στο Βερολίνο και το Helmholtz Centre for Infection Research στο Μπράουνσβαϊγκ.

Στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης, θα λαμβάνονται έως και 15.000 δείγματα κάθε 14 ημέρες από τους δωρητές αίματος. Η δεύτερη θα επικεντρωθεί σε τέσσερις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από τον Covid-19 με αντιπροσωπευτικά δείγματα να λαμβάνονται από 2.000 άτομα. Για την πρώτη και τη δεύτερη μελέτη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Μάιο. Στην τρίτη μελέτη, θα γίνει τεστ για αντισώματα σε 15.000 ανθρώπους από 150 περιοχές όλης της Γερμανίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Κατά τον Δρ. Wieler, τα τεστ θα δώσουν τη δυνατότητα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να περιγράψουν καλύτερα την πορεία της επιδημίας και να τη γνωρίσουν καλύτερα. Θα δώσουν τη δυνατότητα στους ερευνητές να αξιολογήσουν πιο αποτελεσματικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού και θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για μη καταγεγραμμένες περιπτώσεις που δεν αντανακλώνται στις επίσημες στατιστικές. Αυτά, με τη σειρά τους, θα συμβάλουν στο να αποφασίσουν οι αρχές το πότε θα επιτρέψουν στον κόσμο να επιστρέψει στην κανονική του ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v