Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Ο.Υ.: Ο κορωνοϊός μπορεί να μολύνει τις γάτες

Σύμφωνα με επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι σημαντικό να δούμε ποια ζώα μπορεί να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, για να αποφευχθεί η δημιουργία «αποθέματος» σε άλλα είδη.

Π.Ο.Υ.: Ο κορωνοϊός μπορεί να μολύνει τις γάτες

Εν μέσω της διεθνούς διαμάχης που έχει ξεσπάσει ως προς την προέλευση του νέου κορωνοϊού, ένας επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζει πως η Covid-19 προέρχεται από νυχτερίδες και μπορεί να μεταδοθεί στις γάτες, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως ανέφερε ο Peter Ben Embarek, ενημερώνοντας δημοσιογράφους, ο νέος κορωνοϊός έρχεται από μια ομάδα ιών που προέρχονται από ή που μεταδίδονται στις νυχτερίδες και παραμένει ασαφές ποιο ζώο μπορεί να μετέδωσε την ασθένεια και στους ανθρώπους.

Κατά τον ίδιο, ο ιός πιθανότατα έφτασε στους ανθρώπους μέσω επαφής με ζώα που εκτρέφονται για τροφή, αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καθορίσει το είδος του ζώου. Μελέτες έχουν δείξει πως γάτες και νυφίτσες είναι επιρρεπείς στην Covid-19, όπως και οι σκύλοι σε μικρότερο βαθμό, είπε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να δούμε ποια ζώα μπορεί να μολυνθούν, για να αποφευχθεί η δημιουργία «αποθέματος» σε άλλα είδη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επιστήμονες που έχουν μελετήσει το ζήτημα υποστηρίζουν πως ο ιός προήλθε από κάποιο ζώο και πιθανότατα μεταδόθηκε στον ανθρώπινο πληθυσμό τον Νοέμβριο.

Επιστήμονες του Π.Ο.Υ. μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας αποστολής στην Κίνα, για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το ζώο από το οποίο προήλθε ο ιός, ενώ παραμένει το ερώτημα εάν ο ιός μεταδόθηκε κατευθείαν από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους ή εάν ενεπλάκησαν και άλλα είδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v