Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moderna: Τα θετικά τεστ για εμβόλιο Covid-19 εκτόξευσαν τη μετοχή

H μετοχή της έκανε άλμα 25%, μετά την ανακοίνωση των θετικών ειδήσεων για τις δοκιμές εμβολίου, ενώ φέτος, από την έναρξη της χρονιάς, καταγράφει κέρδη 241%. Ηταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν σχέδια ανάπτυξης εμβολίου.

Moderna: Τα θετικά τεστ για εμβόλιο Covid-19 εκτόξευσαν τη μετοχή

Oι άνθρωποι που έλαβαν το εμβόλιο της Moderna στην κλινική δοκιμή της Φάσης 1 ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό, γεγονός που στέλνει το εμβόλιο της εταιρείας στην επόμενη φάση κλινικών δοκιμών.

Μετά τη δημοσίευση της είδησης, οι μετοχές της έκαναν άλμα 25%, ενώ φέτος, από την έναρξη της χρονιάς, καταγράφουν κέρδη 241%.

Η Moderna ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη εμβολίου, στις 23 Ιανουαρίου, ενώ το δυνητικό της εμβόλιο, το mRNA, θεωρείται πολλά υποσχόμενο.

Αφότου η μετοχή έκλεισε σε ρεκόρ τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας 1,34 δισ., για να χρηματοδοτήσει το εμβόλιό της.

Το δυνητικό εμβόλιο της Moderna περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, το οποίο παρήχθη σε εργαστήριο. Το mRNA είναι ένας γενετικός κώδικας που λέει στα κύτταρα τι πρέπει να ανοικοδομηθεί -στην περίπτωση αυτή, ένα αντιγόνο, που μπορεί να προκαλέσει ανοσοαπόκριση κατά του ιού.

Η Moderna είπε επίσης τη Δευτέρα ότι αναμένει πως η δοκιμή Φάσης 3 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, εάν το εμβόλιο είναι επιτυχές στη δοκιμή μεσαίου σταδίου.

Ωστόσο, μια ανησυχία που εξέφρασαν αναλυτές επικεντρώνεται στο κατά πόσον θα υπάρχουν αρκετά άτομα με την ασθένεια στις περιοχές όπου η Moderna σκοπεύει να κάνει δοκιμές τελικού σταδίου. Οι δοκιμές πρέπει να γίνουν σε περιοχές όπου ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί στον γενικό πληθυσμό, σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v