Ιταλία: 20.000 περισσότεροι οι νεκροί από την επίσημη καταγραφή

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός δεν περιλαμβάνει τους ασθενείς που πέθαναν στο σπίτι, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς και όλους εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ, σημειώνει το Ιταλικό Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ιταλία: 20.000 περισσότεροι οι νεκροί από την επίσημη καταγραφή

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Inps, οι νεκροί από την επιδημία κορωνοϊού στη χώρα δεν είναι 32.000, όπως αναφέρεται στον μέχρι τώρα απολογισμό, αλλά μπορεί να απεβίωσαν σχεδόν 20.000 περισσότεροι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Inps, ο απολογισμός της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας «δεν θεωρείται ιδιαίτερα έγκυρος», διότι δεν λαμβάνει υπόψη τους ασθενείς οι οποίοι πέθαναν σπίτι, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, και όλους εκείνους που δεν υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ.

Το ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι στις 32.486 νεκρούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει να προστεθούν, πιθανώς, άλλοι 18.971. Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βάσει των στοιχείων των ασφαλισμένων που διαθέτει το Ίδρυμα. Πρόκειται για ανθρώπους που ζούσαν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στον ιταλικό Βορρά.

Οι υπεύθυνοι του Inps, πάντως, αφήνουν ένα περιθώριο αναθεώρησης των νέων αυτών στοιχείων: θεωρούν ότι οι σχεδόν 20.000 άνθρωποι στους οποίους αναφέρονται, σε μεγάλο ποσοστό έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, αλλά ότι κάποιοι μπορεί να απεβίωσαν εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αφού πολλά νοσοκομεία δυσκολεύτηκαν να δεχθούν πολίτες που έπασχαν από χρόνιες ασθένειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v