Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγουν και πάλι χώροι λατρείας και πολιτισμού στο Ιράν

Μουσεία και ιστορικοί τόποι πρόκειται ανοίξουν και πάλι αύριο, Κυριακή, ώστε η επαναλειτουργία τους να συμπέσει με τους εορτασμούς του Ιντ ελ-Φιτρ, με τους οποίους τελειώνει ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας του Ραμαζανιού.

Ανοίγουν και πάλι χώροι λατρείας και πολιτισμού στο Ιράν

Το Ιράν κάνει σήμερα κινήσεις για να ανοίξουν και πάλι επιχειρήσεις, χώροι λατρείας και πολιτιστικοί χώροι, καθώς η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα που επέβαλε για να περιορίσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Μουσεία και ιστορικοί τόποι πρόκειται ανοίξουν και πάλι αύριο, Κυριακή, ώστε η επαναλειτουργία τους να συμπέσει με τους εορτασμούς του Ιντ ελ-Φιτρ, με τους οποίους τελειώνει ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας του Ραμαζανιού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Τα ιερά τεμένη --μερικά από τα οποία έγιναν εστίες της επιδημίας του κορωνοϊού στο Ιράν-- θα ανοίξουν και πάλι μεθαύριο, Δευτέρα.

Ο Ροχανί είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως τα τεμένη θα ανοίγουν για τρεις ώρες το πρωί και για τρείς ώρες το απόγευμα. Μερικά τμήματά τους, όπως στενοί διάδρομοι, θα παραμείνουν κλειστά.

Όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα θα επιστρέψουν στις εργασίες τους το ερχόμενο Σάββατο.

«Μπορούμε να πούμε πως περάσαμε τα τρία στάδια αναφορικά με τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Ροχανί.

Η τέταρτη φάση είναι η ανάσχεση του κορονοϊού σε 10 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, όπου η κατάσταση είναι καλύτερη και οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα ενταθούν, ενώ οι μολυσμένοι ασθενείς θα διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ο πρόεδρος είπε την περασμένη εβδομάδα πως τα εστιατόρια θα ανοίξουν και πάλι μετά το Ραμαζάνι και πως οι αθλητικές δραστηριότητες θα επαναληφθούν χωρίς θεατές. Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και πάλι στις 6 Ιουνίου, αλλά όχι και οι ιατρικές σχολές.

Ο Ροχανί δήλωσε σήμερα πως το 88% των νεκρών από Covid-19 στο Ιράν ήταν ασθενείς με υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 7.000 έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από την πανδημία στο Ιράν και περισσότεροι από 130.000 έχουν μολυνθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v