Εκλεισαν σχολεία στη Σεούλ, 6χρονος κόλλησε κορωνοϊό

Θετικός στον ιό ήταν ο δάσκαλος των καλλιτεχνικών, ενισχύοντας τους φόβους των γονιών. Δέκα νηπιαγωγεία και πέντε δημοτικά έκλεισαν, δύο μέρες πριν τη δεύτερη φάση επανέναρξης σχολείων.

Εκλεισαν σχολεία στη Σεούλ, 6χρονος κόλλησε κορωνοϊό

Αρκετά σχολεία έκλεισαν στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, αφότου μαθητής νηπιαγωγείου μολύνθηκε με κορωνοϊό, από τον δάσκαλό του στα καλλιτεχνικά.

Σύμφωνα με το MarketWatch, καθώς η είδηση για την ασθένεια του 6χρονου διαδόθηκε, αυξήθηκαν οι φόβοι των γονέων, μόλις δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη φάση επανέναρξης των σχολείων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων.

Ο δάσκαλος, που βρέθηκε θετικός την Κυριακή, είχε διδάξει 35 μαθητές στο Young Rembrandts, μία ιδιωτική Σχολή Καλών Τεχνών, στο Magok του Gangseo, στη νότια πλευτά του ποταμού Χαν.

Δέκα κοντινά νηπιαγωγεία και πέντε δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο μέρες, για να γίνει απολύμανση και να ληφθούν και άλλα προληπτικά μέτρα.

Ολοι οι δάσκαλοι φόρεσαν μάσκες και ακολούθησαν τις οδηγίες καραντίνας καθώς και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Γραφείο Παιδείας της Σεούλ.

Τα νηπιαγωγεία είχαν ανοίξει στις 20 Μαΐου, που ήταν η πρώτη φάση του σχεδίου για το άνοιγμα σχολείων της Νότιας Κορέας.

Οι 91 μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών, τρεις δάσκαλοι και δύο γονείς, έχουν κάνει τεστ για τον ιό και περιμένουν τα αποτελέσματά τους, τα οποία θα βγουν νωρίς την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v