Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα φρενάρει αμερικανικές εισαγωγές σόγιας και χοιρινού

Στοπ σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις κινεζικές κρατικές εταιρείες βάζει το Πεκίνο. Είναι ακόμη μία ένδειξη πως η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τους είναι σε κίνδυνο.

Η Κίνα φρενάρει αμερικανικές εισαγωγές σόγιας και χοιρινού

Να σταματήσουν τις αγορές σόγιας και χοιρινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε η κινεζική κυβέρνηση από τις κρατικές εταιρείες της, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος. Οπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση έρχεται αφότου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα διακόψει την ειδική μεταχείριση που έχει για το Χονγκ Κονγκ, με στόχο την τιμωρία του Πεκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Παρασκευή μέτρα κατά της Κίνας, χωρίς ωστόσο να αγγίξει την εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, όπως θεωρούσαν πιθανό κάποιοι αναλυτές. Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ ανήγγειλε ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν την είσοδο στη χώρα σε Κινέζους πολίτες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν διαδικασίες για τον τερματισμό της ειδικής εμπορικής και οικονομικής σχέσης με το Χονγκ Κονγκ, μετά τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που ψήφισε το Πεκίνο. 

Η Κίνα θα μπορούσε να επεκτείνει την εντολή για τις αμερικανικές εισαγωγές και να συμπεριλάβει επιπλέον αγροτικά προϊόντα, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, στις ιδιωτικές κινεζικές εταιρείες δεν έχει ζητηθεί να διακόψουν τις αμερικανικές εισαγωγές, αλλά το φρένο της Κίνας είναι ακόμη μία ένδειξη πως η πρώτη φάση της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v