Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση για εμβόλιο «μικρής διάρκειας» κατά του κορωνοϊού

Εάν η Covid-19 κινηθεί όπως οι περισσότεροι κορωνοϊοί, τότε δεν θα έχουμε πιθανότατα μεγάλη διάρκεια ανοσίας από το εμβόλιο, σημειώνει ο σύμβουλος Υγείας του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι. Για πόσο κρατάει η προστασία.

Προειδοποίηση για εμβόλιο «μικρής διάρκειας» κατά του κορωνοϊού

Aνησυχίες για τη διάρκεια της ανοσίας από ένα δυνητικό εμβόλιο εξέφρασε ο σύμβουλος Υγείας του Λευκού Οίκου Δρ Αντονι Φάουτσι, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να μην παρέχει μακροχρόνια ανοσία.

Εάν η Covid-19 ενεργεί όπως και άλλοι κορωνοϊοί, «πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι μεγάλη η διάρκεια της ανοσίας», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

«Όταν κοιτάζεις την ιστορία των κορωνοϊών, των κοινών κορωνοϊών που προκαλούν το κρυολόγημα, οι αναφορές στη βιβλιογραφία σημειώνουν ότι η διάρκεια της ανοσίας που προστατεύει, κυμαίνεται από τρεις με έξι μήνες έως, σχεδόν πάντα, λιγότερο από έναν χρόνο», είπε. «Δεν πρόκειται για μεγάλη προστασία».

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας συνεργάστηκαν γρήγορα με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για ένα δυνητικό εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19, η οποία έχει μολύνει περισσότερα από 6,28 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 375.987, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v