Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστυνομική βαρβαρότητα κατά 75χρονου στις ΗΠΑ

Ακούγεται ο ήχος από το χτύπημα στο έδαφος και στη συνέχεια αίμα φαίνεται να βγαίνει από το κεφάλι του ηλικιωμένου. Η αστυνομία ισχυρίστηκε αργότερα ότι "ένας άνδρας τραυματίστηκε μετά από πτώση". Αντιδράσεις στα social media.

Αστυνομική βαρβαρότητα κατά 75χρονου στις ΗΠΑ

Δύο αστυνομικοί στην πόλη Μπάφαλο, στη πολιτεία της Νέας Υόρκης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μετά από βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο τους δείχνει να σπρώχνουν βίαια έναν ηλικιωμένο άνδρα στο έδαφος.

Ο 75χρονος συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που συνεχίζονται για δέκατη ημέρα νύχτα τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές θα κατακλύσουν την Ουάσιγκτον το Σάββατο για να διαδηλώσουν έξω από τον Λευκό Οίκο. Σε φρούριο έχει μετατραπεί η πρωτεύουσα.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν δημοσιογράφο που δουλεύει στον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό WBFO δείχνει ότι έναν ασπρομάλλη άνδρας να πλησιάζει μια αλυσίδα πάνοπλων αστυνομικών των αμερικανικών ΜΑΤ και ένας να τον σπρώχνει με το γκλομπ και ένας άλλος με το χέρι.

Ακούγεται ο ήχος από το χτύπημα στο έδαφος και στη συνέχεια αίμα φαίνεται να βγαίνει από το κεφάλι του ηλικιωμένου.

Το βίντεο δείχνει τους άντρες των ΜΑΤ να περνούν δίπλα του και ακούγεται κάποιος να ζητά γιατρό.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι δύο γιατροί εμφανίστηκαν και βοήθησαν τον άντρα μέχρι να έρθει ασθενοφόρο. Η αστυνομία ισχυρίστηκε αργότερα ότι "ένας άνδρας τραυματίστηκε μετά από πτώση".

Ο 75χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Erie County Medical Center στο Μπάφαλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v