Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq

Ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό με ώθηση από την αναπάντεχη πτώση της ανεργίας. Πάνω από τις 27.000 μονάδες ο Dow Jones. Άνοδος 4% για το αργό. Στο 0,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 2,5% για τον χρυσό.

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά την Παρασκευή, με τον Nasdaq να ενισχύεται σε επίπεδα ρεκόρ μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση της ανεργίας τον Μάιο.

Ο Nasdaq ενισχύεται 2,3% στις 9.840 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 κινείται 3% υψηλότερα, στις 3.207 μονάδες. Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 3,8% ή 1000 μονάδες στις 27.299 μονάδες. 

Την Πέμπτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq έβαλαν τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ημερών, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε οριακή άνοδο. Ο Nasdaq 100 σκαρφάλωσε πρόσκαιρα σε επίπεδα-ρεκόρ.

«Επιστρέψαμε. Πιστεύω ότι ήταν πολλοί εκείνοι που αισθάνθηκαν ότι οι απολύσεις θα ήταν μόνιμες και είναι προφανές ότι υπάρχει τόσο πολύ ζήτηση που οι εργοδότες πρέπει να φέρουν πίσω υπαλλήλους» τόνισε ο Τζιμ Κάρτερ του CNBC.

«Είναι μια απίστευτη ημέρα» δήλωσε υπεύθυνος στρατηγικής της TD Ameritrade. «To μόνο πράγμα για το οποίο είμαι ακόμα προσεκτικός είναι αυτή η υπερβολική αισιοδοξία που δεν υποστηρίζεται ακόμα από κέρδη» πρόσθεσε.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Μάιο, έναντι προβλέψεων για απώλεια 7,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.Τον Απρίλιο, πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν χάσει τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 13,3% από 14,7% προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν εκτίναξη της ανεργίας στο 19,5%.

Τα στοιχεία χαιρέτισε άμεσα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter. «Πραγματικά σπουδαία έκθεση απασχόλησης», έγραψε ο κ. Τραμπ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 4% στα 38,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 2,5% χαμηλότερα, στα 1.683 δολάρια ανά ουγγιά. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,131 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 8 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,91%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της American Airlines πραγματοποιεί άλμα 28%.

Άνοδο 18% καταγράφει η Boeing, στα 217 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Ράλι πραγματοποιούν και οι μετοχές του τραπεζικού τομέα. Οι μετοχές των JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America καταγράφουν όλες κέρδη πάνω από 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v