Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κόλιν Πάουελ στηρίζει Μπάιντεν και ο Τραμπ τιτιβίζει

Ο Πάουελ, ο οποίος οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο, δεν ψήφισε Τραμπ ούτε το 2016. Τι έλεγε τότε. Το σχόλιο Τραμπ στο twitter.

Ο Κόλιν Πάουελ στηρίζει Μπάιντεν και ο Τραμπ τιτιβίζει

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Κόλιν Πάουελ πρόσφερε σήμερα την υποστήριξή του στον Τζο Μπάιντεν (φωτο), τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, και έγινε έτσι ο πρώτος σημαντικός Ρεπουμπλικανός που στηρίζει δημοσίως τον αντίπαλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ο Πάουελ, ο οποίος οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, υπό τον εκλιπόντα τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι "αναποτελεσματικός" και ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχει γίνει χειρότερος.

"Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να στηρίξω αυτή την χρονιά τον πρόεδρο Τραμπ", είπε σε συνέντευξή του στο CNN ο Πάουελ, ο οποίος δεν τον ψήφισε το 2016.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τον Μπάιντεν, ο Πάουελ απάντησε: "Θα τον ψηφίσω".

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «εθνική ντροπή» και ένας «διεθνής παρίας», έλεγε προεκλογικά το 2016 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του οποίου υπέκλεψαν χάκερ και τα μηνύματά του δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η απάντηση Τραμπ ήρθε με ένα καυστικό tweet για το ρόλο του Κόλιν Πάουελ στον Πόλεμο του Ιράκ:

"Ο Κόλιν Πάουελ, ένας πραγματικά σκληρός που ήταν απολύτως υπεύθυνος για την είσοδό μας στους καταστροφικούς πολέμους της Μέσης Ανατολής, μόλις ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει έναν άλλο σκληρό, τον Νυσταγμένο Τζο Μπάιντεν. Ο Πάουελ δεν είχε πει ότι στο Ιράκ είχαν «όπλα μαζικής καταστροφής;» Δεν είχαν, αλλά πήγαμε σε ΠΟΛΕΜΟ!"

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v