Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο κινδυνεύει η Ευρώπη να επιστρέψει σε lockdown

Τι προβλέπει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την εξέλιξη της νόσου. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, απαιτούνται ακόμη προσπάθειες.

Πόσο κινδυνεύει η Ευρώπη να επιστρέψει σε lockdown

Μέτριος έως υψηλός είναι ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων κορωνοϊού που θα φέρει ξανά ευρωπαϊκά lockdown, ανέφεραν ειδικοί της Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλώνοντας ότι εξαρτάται από τη χαλάρωση των περιορισμών και το πώς τηρεί τα μέτρα ο κόσμος.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η εκτίμηση πανδημικού κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προβλέπει επίσης μία μέτρια αύξηση των ποσοστών μολύνσεων τις επόμενες εβδομάδες, αν και η μετάδοση έχει ξεπεράσει την κορύφωσή της στις περισσότερες χώρες.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η διευθύντρια του ECDC, Andrea Ammon. Είπε ότι ενώ υπάρχουν φθίνουσες τάσεις των μολύνσεων Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη, απαιτούνται ακόμη προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

«Είναι σημαντική η συμμόρφωση με τις συστάσεις σχετικά με τη φυσική απόσταση και να διατηρείτε υψηλά πρότυπα υγιεινής των χεριών», είπε. «Η συμβολή όλων μας κάνει τη διαφορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v