Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bayer: Πληρώνει 10.9 δισ. σε αγωγές για επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο

Ο γερμανικός κολοσσός διευθέτησε τις νομικές διαφορές με 95.000 ενάγοντες που κατηγορούν το ζιζανιοκτόνο Roundup για πρόκληση καρκίνου. Παραμένουν ανοιχτές 25.000 ακόμα μηνύσεις. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Bayer: Πληρώνει 10.9 δισ. σε αγωγές για επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο

Η Bayer συμφώνησε να πληρώσει $10,9 δισ. για τον διακανονισμό χιλιάδων αγωγών στις ΗΠΑ για το ζιζανιοκτόνο Roundup.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η ουσία γλυφοσάτη που περιέχει το ζιζανιοκτόνο προκαλεί καρκίνο.

Στο ποσό περιλαμβάνονται και $1,25 δισ. για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών αγωγών από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Roundup και μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο.

Ο γερμανικός κολοσσός απέκτησε το Roundup μέσω της εξαγοράς της Monsanto, έναντι $63 δισ. το 2018. Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι το προϊόν είναι ασφαλές.

Ο διακανονισμός, ο οποίος καλύπτει περίπου 95.000 υποθέσεις, ήταν εξαιρετικά πολύπλοκος γιατί περιλαμβάνει ξεχωριστές συμφωνίες με 25 νομικές εταιρείες, οι πελάτες των οποίων θα λάβουν αποζημιώσεις.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Βayer συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με 25.000 ενάγοντας οι οποίοι αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στη συμφωνία.

Οι περισσότερες από τις μηνύσεις υποβλήθηκαν από ιδιοκτήτες κατοικιών και κηπουρούς, μολονότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του Roundup αφορά αγρότες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v