Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβόλιο της CanSino για την Covid-19 εγκρίθηκε για στρατιωτική χρήση

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου από τον στρατό στις 25 Ιουνίου και για περίοδο ενός έτους, ενώ το εμβόλιο έχει επίσης λάβει έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους στον Καναδά.

Εμβόλιο της CanSino για την Covid-19 εγκρίθηκε για στρατιωτική χρήση

Ο στρατός της Κίνας πήρε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσει ένα υποψήφιο εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξε η ερευνητική του μονάδα σε συνεργασία με την CanSino Biologics, καθώς οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως είναι ασφαλές και κάπως αποτελεσματικό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ad5-nCoV είναι ένα από τα οκτώ υποψήφια εμβόλια που αναπτύσσουν κινεζικές εταιρείες και ερευνητές, για το οποίο δόθηκε έγκριση να περάσει στη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους για την ασθένεια του αναπνευστικού που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Το εμβόλιο έχει επίσης λάβει έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους στον Καναδά.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου από τον στρατό στις 25 Ιουνίου και για περίοδο ενός έτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση της CanSino. Το υποψήφιο εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από την CanSino και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου στην Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών.

«Το Ad5-nCoV επί του παρόντος περιορίζεται στη στρατιωτική χρήση μόνο και δεν μπορεί να επεκταθεί σε μεγαλύτερο εύρος εμβολιασμού, χωρίς την έγκριση της Υπηρεσίας Στήριξης Logistics», τονίζει η CanSino.

Η Φάση 1 και η Φάση 2 των κλινικών δοκιμών έδειξαν πως το υποψήφιο εμβόλιο έχει την προοπτική της αποτροπής ασθενειών που προκαλούνται από τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως ακόμα δεν έχει εγκριθεί κανένα εμβόλιο για εμπορική χρήση κατά της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ωστόσο περισσότερα από 12 εμβόλια παγκοσμίως δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v