Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπορέλ: Πόροι 2,3 δισ. σε χώρες με πρόσφυγες από τη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύει το κονδύλι για τρίτες χώρες. Δηλώνει πως θα ήταν «επί της αρχής έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία» μόνο εάν η Άγκυρα τερματίσει τις «πολιτικές της εκβιασμού»

Μπορέλ: Πόροι 2,3 δισ. σε χώρες με πρόσφυγες από τη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεσμεύσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε την Τρίτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοσέπ Μπορέλ.

«Οι ανθρωπιστικές ανάγκες παραμένουν τεράστιες στη Συρία και γύρω. Γι' αυτό υποστηρίζουμε αυτές τις ανάγκες. Πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας πόσο εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη των χωρών που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο και Ιράκ. Χρειάζονται και αξίζουν την υποστήριξη της ΕΕ και θα συνεχίσουν να τη λαμβάνουν. Σήμερα, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεσμεύουν συνολικά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτόν και τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο Μπορέλ στη διάσκεψη των Βρυξελλών για τη στήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της γύρω περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν, ανακοίνωσε την παροχή ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην επικράτειά της, αν η Άγκυρα συμμορφωθεί στην υπάρχουσα μεταναστευτική συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωνε πως θα ήταν «επί της αρχής έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία» μόνο εάν η Άγκυρα τερματίσει τις «πολιτικές της εκβιασμού» απειλώντας να στείλει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: sputnik

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v