Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σανίδα σωτηρίας ετοιμάζεται να πετάξει η Deutsche Bank στη Wirecard

Δύο εβδομάδες μετά τη θεαματική κατάρρευση της γερμανικής fintech, η τράπεζα δήλωσε ότι είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να προσφέρει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για να διατηρήσει τη λειτουργία της εταιρείας.

Σανίδα σωτηρίας ετοιμάζεται να πετάξει η Deutsche Bank στη Wirecard

Το ενδεχόμενο να προσφέρει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στον γερμανικό fintech γίγαντα Wirecard, ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση πτώχευσης, δήλωσε ότι εξετάζει η Deutsche Bank.

Οπως μεταδίδουν οι New York Times, δύο εβδομάδες μετά τη θεαματική κατάρρευση της Wirecard, η Deutsche Bank δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να προσφέρει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για να διατηρήσει τη λειτουργία της εταιρείας, ακόμη και αν ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της είναι ελεύθερος με εγγύηση και ο βοηθός του κρύβεται από τις Αρχές.

«Είμαστε, κατ' αρχάς, έτοιμοι να παράσχουμε αυτήν την υποστήριξη», δήλωσε ο Sebastian Krämer-Bach, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, «εάν κριθεί απαραίτητη μια τέτοια βοήθεια».

Η γερμανική τράπεζα είπε ότι η προσφορά συζητείται με την αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας και τον διαχειριστή που χειρίζεται επί του παρόντος τις υποθέσεις της Wirecard. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η δήλωση είναι ίσως οι πρώτες καλές ειδήσεις για τη Wirecard, αφότου η εταιρεία, που ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι της γερμανικής τεχνολογικής σκηνής στις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε διαδικασία χρεοκοπίας, πριν από δύο εβδομάδες, καθώς ο ελεγκτής της δεν μπόρεσε να βρει 1,9 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια) στα βιβλία της εταιρείας.

Η Wirecard έχει 5.700 εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v