Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν 50% οι νοσηλείες Covid-19 στην Καλιφόρνια σε 2 εβδομάδες

Τις 5.800 έφτασαν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Περίπου το ένα τρίτο αυτών που νοσηλεύτηκαν βρίσκονταν στην κομητεία του Λος Αντζελες. 1.400 κρατούμενοι στη φυλακή του San Quentin έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Αυξήθηκαν 50% οι νοσηλείες Covid-19 στην Καλιφόρνια σε 2 εβδομάδες

Αυξήθηκαν οι νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, ασκώντας πιέσεις στο νοσοκομειακό σύστημα και οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του Πολιτειακού Καπιτωλίου στο Σακραμέντο για βαθύ καθαρισμό, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 αυξήθηκε κατά 50% τις τελευταίες δύο εβδομάδες φτάνοντας σε περίπου 5.800, δήλωσε ο κυβερνήτης Gavin Newsom σε ενημέρωση.

Περίπου το ένα τρίτο αυτών που νοσηλεύτηκαν βρίσκονταν στην κομητεία του Λος Άντζελες, σύμφωνα με πολιτειακά και τοπικά αρχεία, ενώ περίπου 630 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν εντατική φροντίδα.

Το 25% των νοσηλευόμενων τον Ιούλιο ήταν μεταξύ 18 έως 40 ετών, ανέφεραν αξιωματούχοι της Υγείας, καθώς ο ιός «χτυπάει» όλο και περισσότερο τον νεότερο πληθυσμό, που μπορεί να ήταν χαλαρός όσον αφορά τις προφυλάξεις ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες.

Πιο βόρεια, σχεδόν 1.400 κρατούμενοι στη φυλακή του San Quentin έχουν μολυνθεί από τον ιό, ασκώντας πίεση στα νοσοκομεία στην κομητεία Marin, όπου βρίσκεται η δομή, δήλωσε ο Newsom.

Συνολικά, 271.684 Καλιφορνέζοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, συμπεριλαμβανομένων 11.529 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα κρατικά αρχεία. Περίπου 6.300 έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v