Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατό ριμπάουντ Ιταλίας-Γαλλίας στη βιομηχανία τον Μάιο

Αλμα 42% για τους Ιταλούς, ενώ η συνολική γαλλική βιομηχανική παραγωγή -μεταποίηση, ενέργεια, κατασκευές- αυξήθηκε 19,6%. Εκτόξευση 118,5% για τις γαλλικές κατασκευές.

Δυνατό ριμπάουντ Ιταλίας-Γαλλίας στη βιομηχανία τον Μάιο

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή σε Γαλλία και Ιταλία τον Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο. 

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η συνολική γαλλική βιομηχανική παραγωγή -που αποτελείται από τη μεταποίηση, την ενέργεια και τις κατασκευές- αυξήθηκε 19,6% τον Μάιο από τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο 12,5%, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones Newswires.

Τον Απρίλιο, εν μέσω ισχυρού lockdown για τη συγκράτηση του κορωνοϊού, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 20,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, τελευταίο μήνα πριν ο κορωνοϊός χτύπησε στην Ευρώπη, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε 21,2% χαμηλότερα.

Η μεταποίηση, εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, κινήθηκε ανοδικά 22% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ενώ η παραγωγή στον τομέα ενέργειας αυξήθηκε 9,2% και στις κατασκευές εκτοξεύτηκε 118,5%.

Τα στοιχεία του γαλλικού βιομηχανικού τομέα προέκυψαν αφότου τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας και της Ισπανίας έδειξαν επίσης ανάκαμψη στις αρχές της εβδομάδας, σημειώνοντας αύξηση 7,8% και 14,7% τον Μάιο, αντίστοιχα.

Αλμα 42% για τους Ιταλούς

Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σχεδόν διπλάσια τον Μάιο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών επέτρεψε την άνοδο της δραστηριότητας.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σημείωσε αύξηση της παραγωγής κατά 42% από τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για αύξηση 24%. Ωστόσο, ακόμη και με αυτό το κέρδος, η παραγωγή εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από 20% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v