Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρώνει ο κορωνοϊός σε Βραζιλία-Μεξικό

Οι υπεύθυνοι σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής προειδοποιούν επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό πιθανόν να είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί.

Σαρώνει ο κορωνοϊός σε Βραζιλία-Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.300 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 41.857 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 74.133 θάνατοι επί συνόλου 1.926.824 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 836 θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 7.051 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φτάνει έως τώρα τις 36.327 νεκρούς επί συνόλου 311.486 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πιθανόν είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v