Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 24,1% για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Υποχώρησαν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, εκτός από τη Γαλλία. Βυθίστηκαν 32,3% στη Γερμανία. Η εικόνα σε Volkswagen Group, Renault και PSA Group.

Κατρακύλα 24,1% για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Βουτιά έκαναν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, δείχνοντας ωστόσο κάποια βελτίωση από τον Μάιο, καθώς χαλάρωσαν τα περισσότερα μέτρα lockdown στην περιοχή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων κατρακύλησαν 24,1% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, φτάνοντας στο 1.131.843 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Eνωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Μάιο είχαν βουτήξει 56,8% ετησίως.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές εκτός από τη Γαλλία όπου αυξήθηκαν 1,2% τον Ιούνιο χάρη στα κυβερνητικά κίνητρα για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, που εισήχθησαν στις αρχές του μήνα.

Οι ταξινομήσεις στη Γερμανία κινήθηκαν αρνητικά κατά 32,3% ενώ υποχώρησαν στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με πτώση 36,7%, 23,1% και 56,2% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Group μειώθηκαν κατά 25,9% τον Ιούνιο, ενώ οι Renault και PSA Group σημείωσαν πτώση 16,3% και 29,6%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v