Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να απαγορεύσει το TikTok εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει την κινεζική εφαρμογή βίντεο στη μαύρη λίστα. Ετσι, θα μπει φρένο στη χρήση της. Φόβοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Να απαγορεύσει το TikTok εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Να βάλει το TikTok σε μαύρη λίστα, εμποδίζοντας αποτελεσματικά τους Αμερικανούς από τη χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής βίντεο, εξετάζει ο Λευκός Οίκος, ως μία επιλογή για να αποτρέψει την Κίνα από τη λήψη προσωπικών δεδομένων μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τρία άτομα με γνώση του θέματος που συζητείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τραμπ ανέφεραν ότι μία πρόταση που εξετάστηκε ήταν να τοποθετηθεί η ΒyteDance, η κινεζική μητρική εταιρεία της εφαρμογής κοινωνικών μέσων, στη «λίστα οντοτήτων» του υπουργείου Εμπορίου.

Αυτή η κίνηση θα έκανε εξαιρετικά δύσκολο για τις αμερικανικές εταιρείες να παρέχουν τεχνολογία στο TikTok. Οι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν και λογισμικό, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple και άλλα καταστήματα εφαρμογών δεν θα μπορούν πλέον να παρέχουν ενημερώσεις στις πλατφόρμες τους.

Ενας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι η «λίστα οντοτήτων» είναι μία προσέγγιση που συζητείται, καθώς η κυβέρνηση ζυγίζει πώς να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν θα μπορεί να λάβει τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμπέρασμα μέσα σε ένα μήνα. «Θα στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην Κίνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v