Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι για τα τεστ στις ΗΠΑ: Φόβοι ότι θα «κρασάρουν» το φθινόπωρο

Προειδοποιήσεις για αδυναμία αύξησης των τεστ κορωνοϊού. Ηδη καθυστερούν μία εβδομάδα τα αποτελέσματα. Με παλιά δεδομένα αγωνίζονται κατά Covid-19 οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Καμπανάκι για τα τεστ στις ΗΠΑ: Φόβοι ότι θα «κρασάρουν» το φθινόπωρο

Η μεγαλύτερη εργαστηριακή εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί ότι θα είναι αδύνατο να αυξηθεί η δυνατότητα διενέργειας τεστ κορωνοϊού για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου γρίπης, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι καθυστερήσεις θα συνεχίσουν να παρεμποδίζουν την ανταπόκριση των ΗΠΑ στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι για έβδομη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ καταγράφηκαν πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο James Davis, εκτελεστικός αντιπρόεδρος διαγνωστικών της Quest Diagnostics, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις» για την ανίχνευση των θετικών ασθενών, εκτός από τις εξετάσεις ρινικού επιχρίσματος που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Τα σχόλια έρχονται καθώς εταιρείες όπως η Quest και η κύρια ανταγωνίστριά της LabCorp ήδη αγωνίζονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Με 5,5 εκατομμύρια τεστ να διεξάγονται κάθε εβδομάδα λόγω της αύξησης των περιπτώσεων, και οι δύο εταιρείες αναφέρουν καθυστερήσεις περίπου μίας εβδομάδας για τη λήψη αποτελεσμάτων.

Μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση καθιστά τα τεστ σχεδόν άσκοπα, σύμφωνα με τους ειδικούς της δημόσιας υγείας, επειδή τη στιγμή που ένα άτομο λαμβάνει το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να έχει ξεπεράσει το σημείο στο οποίο είναι πιο μολυσματικό.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη αποτελεσμάτων σημαίνουν ότι ο αριθμός των εθνικών κρουσμάτων -που έφτασαν στο ρεκόρ των σχεδόν 464.000 την περασμένη εβδομάδα- είναι ξεπερασμένος και ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρέπει να καταπολεμήσουν την πανδημία με παλιά δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v