Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αμερικανικές έρευνες για Covid-19 στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ

Η Κίνα βρίσκεται πλέον μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, σε αυτό το επαίσχυντο club κρατών που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, σημειώνει το υπ. Δικαιοσύνης.

Οι αμερικανικές έρευνες για Covid-19 στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ

Δύο Κινέζοι χάκερ έβαλαν στον στόχο τους αμερικανικές εταιρείες που διεξάγουν έρευνα για τον κορωνοϊό, ως μέρος ενός 10ετούς προγράμματος που έχει σκοπό να κλέψει εμπορικά μυστικά, σύμφωνα με τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι φερόμενοι χάκερ είχαν συνεργαστεί με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας. Είναι η πιο πρόσφατη κατηγορία από τις ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι η Κίνα προσπάθησε να κλέψει την έρευνα για τον ιό, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εμβολίων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς κατηγόρησαν επίσης χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία ότι προσπάθησαν να κλέψουν έρευνα που αφορούσε τον κορωνοϊό. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι ήταν χάκερ που προστατεύονται από την κινεζική κυβέρνηση, επιτρέποντάς τους να χακάρουν για δικό τους όφελος, με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών στο κράτος, όταν χρειαστεί.

«Η Κίνα βρίσκεται πλέον μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα σε αυτό το επαίσχυντο club κρατών που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, με αντάλλαγμα να δίνουν το παρών, όταν τους χρειαστεί», δήλωσε ο John Demers, επικεφαλής του τμήματος εθνικής ασφάλειας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο, κανένας από τους δύο κατηγορούμενους Li Xiaoyu και Dong Jiazhi δεν είναι υπό κράτηση. Ο κ. Demers δήλωσε ότι δεν βλέπει πιθανότητα να ταξιδέψουν, οδηγώντας τους εισαγγελείς να αποφασίσουν ότι ήταν πιο χρήσιμο να δημοσιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v