Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοδος ελεγκτών στα γραφεία της Fiat σε Γερμανία και Ιταλία!

Στόχος είναι να βρεθούν άτομα που συνδέονται με μια «διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία», τα οποία ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για την εγκατάσταση ενός ειδικού λογισμικού (defeat device) σε κινητήρες των εμπορικών σημάτων Fiat, Alfa Romeo και Jeep.

Εφοδος ελεγκτών στα γραφεία της Fiat σε Γερμανία και Ιταλία!

Εφοδο σε εγκαταστάσεις της Fiat Chrysler Automobiles στη Γερμανία και την Ιταλία έκαναν εισαγγελείς της Φρανκφούρτης, καθώς ο ιταλικός γίγαντας αυτοκινήτων κινδυνεύει να παρασυρθεί στο σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η έρευνα έχει σκοπό να εξετάσει άτομα που συνδέονται με μια «διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία», τα οποία ενδέχεται να είναι υπεύθυνα για την εγκατάσταση ενός ειδικού λογισμικού (defeat device) σε κινητήρες των εμπορικών σημάτων Fiat, Alfa Romeo και Jeep, σύμφωνα με εισαγγελείς της Φρανκφούρτης. Διερευνήθηκε επίσης η μάρκα Iveco της CNH Industrial NV.

«Η FCA επιβεβαιώνει ότι ορισμένα από τα γραφεία του ομίλου στην Ευρώπη έχουν επισκεφθεί ερευνητές στο πλαίσιο αιτήματος για βοήθεια από δικαστές στη Γερμανία», ανέφερε η Fiat Chrysler σε δήλωση μέσω email. «Η εταιρεία αμέσως ήταν διαθέσιμη, παρέχοντας την πλήρη συνεργασία της».

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αμερικανική έρευνα στη Volkswagen σχετικά με τη χρήση των ειδικών συσκευών στους κινητήρες της, ο κλάδος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας εξακολουθεί να αγωνίζεται κατά ισχυρισμών για αποφυγή των ορίων εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ. Ενώ η VW και η Daimler έχουν διευθετήσει τις ποινικές έρευνες, οι επιδρομές της Τετάρτης δείχνουν ότι οι Αρχές δεν έχουν ακόμη αφήσει το ζήτημα στην άκρη.

Η κατασκευάστρια φορτηγών CNH Industrial ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι «ένας αριθμός» από τα γραφεία του ομίλου στην Ευρώπη δέχθηκε ερευνητές και ότι συνεργάστηκε επίσης πλήρως μαζί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v