Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντονι Φάουτσι: Δεν θα έμπαινα σε αεροπλάνο

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ τονίζει ότι στα 79 του χρόνια, αν και δεν του αρέσει που το παραδέχεται, είναι σε κατηγορία κινδύνου. Ρίσκο το να μπει κάποιος σε αεροπλάνο, σημειώνει. Τι απαντάει για το αν θα πήγαινε σε εστιατόριο.

Αντονι Φάουτσι: Δεν θα έμπαινα σε αεροπλάνο

Δεν θα έμπαινε σε αεροπλάνο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολτιειών Δρ Αντονι Φάουτσι. Ερωτηθείς από το MarketWatch, στο οποίο έδωσε συνένετυξη, απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

O δημοσιογράφος τον ρωτάει: Στην πραγματικότητα σκεφτόμουν εσάς, να κάνετε τη δική μου υπερατλαντική πτήση και αναριωτόμουν αν ο Δρ Φάουτσι θα έμπαινε σε πτήση σήμερα. 

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου απαντάει:  «Η απάντηση είναι "όχι", για τον εξής λόγο: Είμαι σε κατηγορία κινδύνου. Δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι, αλλά είμαι 79 ετών. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο για υπερατλαντική πτήση. Αυτή τη στιγμή, έχω μεγάλη δέσμευση. Είμαι σε μια ειδική ομάδα διαχείρισης του κορωνοϊού. Πηγαίνω στον Λευκό Οίκο σχεδόν κάθε μέρα.

Περνάω τη μισή μέρα στο γραφείο μου, προσπαθώντας να αναπτύξω ένα εμβόλιο και φάρμακα για την Covid-19 και αυτό είναι που πρέπει να κάνω. Δεν θα ήθελα να δω τον εαυτό μου να μολύνεται, κάτι που αποτελεί κίνδυνο όταν μπαίνετε σε αεροπλάνο, ειδικά με τον αριθμό των μολύνσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς στη συνέχεια, αν είναι όντως πιο επικίνδυνο να τρώει κάποιος σε κλειστό χώρο εστιατορίου από ό,τι σε ανοιχτό, απαντάει:

«Ναι, απόλυτα. Εάν πρόκειται να πάτε σε ένα εστιατόριο, προσπαθήστε να καθίσετε έξω, με τη σωστή απόσταση από τους υπόλοιπους». 

Οταν ο δημοσιογράφος επανέρχεται στο θέμα, ρωτώντας αν θα το ρίσκαρε να πάει σε εστιατόριο για φαγητό, ο Δρ Φάουσι απαντάει ότι δεν πρόκειται να πάει σε εστιατόρια προς το παρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v